REVIT

Berkhout Tros bouwadviseurs maakt sinds oktober 2008 gebruik van het tekenpakket "Revit Structure". Met behulp van deze software wordt (de constructie) van het project 3D uitgewerkt en geeft alle betrokken partijen sneller en doeltreffender inzicht in de te bouwen onderdelen. Wijzigingen en aanpassingen tijdens het gehele ontwerpproces en tijdens de uitvoering worden direct op alle tekeningen zichtbaar. De faalkosten worden hierdoor aanzienlijk verkleind. Daarnaast zijn van alle onderdelen zoals hoeveelheden, gewichten e.d. direct opvraagbaar. Wanneer ook andere teamleden (architect, adviseur installaties, aannemer) met Revit werken worden discrepanties tussen deze disciplines eenvoudig zichtbaar.

Revit Structure is een SBIM-pakket. SBIM betekend Structural Building Information Model. Revit Structure is een pakket dat voornamelijk gericht is op modelleren van constructieve elementen.
Revit Structure is volledig compatibel met Revit Building(architect, bouwkundige) en Revit MEP(installatie-adviseur). Dit houd in dat ze alle drie op dezelfde basis zijn gemaakt. Deze drie kunnen ook realtime samenwerken. Daarmee kan elke partij de gegevens van de andere partij zien en deze elementen kunnen onderling ook gekoppeld worden.